Seminaroversigt – vælg 2

(OBS! Kun de 3 oplæg vises online 2. maj 9-12)

Her finder du en oversigt over seminarerne på konferencen. Du skal vælge på forhånd, hvilke 2, du vil med til - og det gør du i tilmeldingen.

Vibeke Sode Hjort

Køn og identitet

Vibeke Sode Hjort, teolog, tidligere højskolelærer og forlagschef og nu leder af AdamogEva.dk, der bruges af 100.000-vis af unge hvert år.

Læs mere

Hvordan forholder jeg mig til spørgsmål om køn og identitet? Kan eller skal jeg tale med børn og juniorer om det i klubben? Vi ser lidt på materialet "Jeg er køn", som giver input til emnet.

 

Jakob From Søvndal

Skilsmissebørn

Jakob From Søvndal, sognepræst i Buddinge og i Søndagsskolerne frivillig rådgiver om sjælesorg med børn, børn og skilsmisse, m.v.

Læs mere

Med en skilsmisseprocent på næsten 50 er der utrolig mange børn, som lever i en dagligdag med delte forældre. Hvad gør vi i klubberne for særligt at række ud til børn med skilte forældre? Hvordan ser vi de børn på en måde, så de virkelig oplever sig set og oplever, at der er en Gud, som elsker dem urokkeligt midt i en rokket verden?

 

Steen Møller Laursen

Kredsbestyrelsens rolle

Steen Møller Laursen er landsleder i Søndagsskolerne, og er engageret i familierådgivning, PREP og diakoniforeningen Agape.

Læs mere

I dette seminar har vi internt fokus på DFS.
DFS er geografisk opbygget af kredse med hver sin kredsbestyrelse.
Vi vil på seminaret se på, hvad kredsens og kredsbestyrelsens rolle er - med input fra landslederen, Landsudvalget og et kredsbestyrelsesmedlem.

 

Carsten Hjorth Pedersen

Negativ social kontrol

Carsten Hjorth Pedersen er daglig leder af Kristent Pædagogisk Institut og må siges at være kirkens altmuligmand inden for børn og pædagogik.

Læs mere

Social kontrol i kristne klubber?
Hvad er negativ social kontrol, og findes det i kristne fællesskaber?
Hvordan undgår den opmærksomme leder at udøve negativ social kontrol?
Hvordan påvirker den opmærksomme leder børnene med respekt?
Hvordan svarer vi børn i klubben, der stiller kritiske spørgsmål?

 

Mikael Arendt Laursen

Ledere er rollemodeller

Mikael Arendt Laursen er generalsekretær i KLF, Kirke & Medier, næstformand i Krifa og tidligere organisationskonsulent i Søndagsskolerne.

Læs mere

Hvad skal vi som ledere være opmærksomme på at sige og ikke sige til børnene?
Hvordan klæder vi ledere på til at kunne sige de gode ting i klubben eller kirken?
Hvad skal vi være opmærksomme på at sige i forhold til medier?

Curlingforældre

Steen Palmqvist er psykoterapeut, holder kurser og foredrag og har mange års erfaring med diakoni, børn, ægteskab, forældrerollen og meget mere.

Læs mere

Hvordan vi takler vi curlingforældre i kirker, klubber og på lejre, og hvordan påvirker det børnene?
Skal vi bøje os for curlingforældrenes krav? Er der noget, vi specielt skal tage hensyn til?

 

Elisabeth Holdensen

Gospel-kids

Elisabeth Holdensen er Gospel-kids konsulent i DFS, leder en Gospel-kids gruppe i Ålborg, skriver sange og er til at lave Gospel-kids materialet.

Læs mere

Kom og hør om at synge og lave bevægelser imens, samt hvad idéen og tankerne bag det er. Vi afprøver det også selv. Alle kan være med 🙂

 

Lene Rønne Pedersen

Børn med udfordringer

Lene Rønne Pedersen er familie- og musikkonsulent i IM-musik og frivilligt engageret i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Læs mere

"Børnene gør ikke, som jeg siger! Det frustrerer mig, at jeg bruger mere tid på at skælde ud end at have klub."

Sådan oplever jeg det ofte. Puha ... Jeg synes, jeg bruger meget af min tid på at irettesætte - og lige meget hjælper det! Men heldigvis findes der nogle midler, der kan hjælpe på det, og det vil vi komme ind på ved dette seminar. Der vil være god tid til samtale og sparring med hinanden.

 

Lissen Margård Bendix Jensen

Frivillighed

Lissen Margård Bendix Jensen er konsulent i Søndagsskolerne og har derudover ansvar for at DFS har noget fantastisk materiale at tilbyde klubber, lejre og kirker.

Læs mere

Hvad giver mening og motivation for mig og mine medledere, så vi holder på den lange bane? Hvordan får vi hinanden til at blomstre og udfolde os, så vi oplever et lederteam, når det er bedst? Vi sætter opgave- og rollefordelingen under lup og ser på relevante arbejdsspørgsmål til det lokale leder-/kredsbestyrelsesmøde. Det skal være sjovt at være frivillig - og det vil jeg hjælpe jer henimod!